VA och avfall - anmälan av ägarbyte

Den här tjänsten kräver inloggning
LÄS MER

Här kan du som köpare eller säljare av fastighet anmäla överlåtelse av vatten- och avfallsabonnemang när du antingen köpt eller sålt fastighet i Järfälla kommun. När ärendet är ifyllt av dig skickas det till den andre parten för signering. Detta kräver att du kan namn och e-post eller mobilnummer till denne. 

 

Innan du fyller i ansökan ska du som:

  • Säljare: Notera även att om kommunen inte får veta att du  flyttat står du kvar som betalningsansvarig på din gamla adress. Tänk på att alltid anmäla adressändring direkt till oss eftersom detta inte sker med automatik genom exempelvis folkbokföringen. När vi har fått in din flytt­anmälan kommer en slut­faktura att skickas ut. På den fakturan kommer du se det belopp som du har kvar att betala till kommunen eller om det finns en tillgodo­summa.

 

OBS! Även om denna ansökan kan fyllas i efter överenskommen tillträdesdag måste avläsningen av vattenmätare ske på tillträdesdagen. 

 

Notera att denna e-tjänst endast vänder sig till privatpersoner och inte verksamheter. Vidare hanteras inte ägarbyten rörande anläggning med dödsbo via e-tjänsten. För dessa typer av ärenden,  kontakta Järfälla kommun. Notera även att du måste göra en flyttanmälan hos Skatteverket när du byter address.

 

För mer information, se Ägarbyte för VA- och avfalls­abonnemang

Följande behövs för e-tjänsten

  • e-legitimation

Du kommer att gå igenom följande steg:

Föregående Nästa